Niš : „Sposobnost za ljubav i rad“

Dragi prijatelji,
Sa zadovoljstvom vas obaveštavamo da su u toku prijave za prve dve radionice iz ciklusa: „Sposobnost za ljubav i rad „ u Nišu!
U nedelju 29. 6. održaće se dve dvočasovne iskustvene radionice:
Vladanje sobom-Osećam, razumem, prihvatam’’
i
Celovitost doživljaja-Realno sagledavam, realno očekujem’’

 

* Svi učesnici radionice dobijaju potvrdu o učešću, kao i dopunski materijal povezan sa temom radionice.
Cena pojedinačne radionice: 1 000 din.
Cena za obe radionice: 1 600 din.

Program sprovodimo kroz formu grupnog iskustvenog rada. Ovaj pristup nam omogućava najefikasnije istraživanje životnih problema sa kojima se svi susreću, a koji onemogućavaju autentično funkcionisanje i čine nas manje zadovoljnim i produktivnim. Radionice su iskustvenog tipa što znači da će učesnici, pored teorijskog izlaganja o ovoj temi, imati prilike i da, ukoliko to žele, podele svoja iskustva i dileme povezane sa temom o kojoj se govori.

O CIKLUSU:
Radionice iz ciklusa “Sposobnost za ljubav i rad” izvedene su iz teorijskog učenja OLI integrativnog psihodinamskog metoda. Do razvijene sposobnosti za ljubav i rad dolazimo razvojem bazičnih sposobnosti za obradu emocija. U nedelju u Nišu obradićemo sposobnost neutralizacije i mentalizacije (vladanja sobom ) i celovitost doživljaja ( lepak psihe ).

Radionice zakazane za 29.6. 2014.:
Od 11 h do 13 h:
“Vladanje sobom”
“Osećam, razumem, prihvatam”

“Vladati nad sobom najveća je vlast.
Svako od nas je nekada čuo, a verovatno i izgovorio rečenicu ’’To je bilo jače od mene’’, ’’Obuzelo me’’, ’’U tom trenutku ni o čemu drugom nisam mogao da mislim’’. Bilo da su pozitivne ili negativne, intenzivne emocije nas spontano motivišu da se bavimo njima kao i događajima koji su ih izazvali. Intenzivna sreća, tuga, ljutnja, mogu nas obuzeti toliko da nam bude nemoguće da se bavimo bilo čime drugim.

Sposobnost da doživimo intenzivne emocije omogućava nam da na adekvatan način procenimo značaj stvari koje nam se događaju. Sposobnost da intenzivnim emocijama vladamo umesto da one vladaju nama, omogućava nam da se sa tim značajnim događajima nosimo na jedan funkcionalan i kreativan način.

VIŠE O OVOJ RADIONICI: https://psihoterapijaoli.com/2014/06/07/vladanje-emocijama-2/

Od 13:30h do 15:30h:
“Celovitost doživljaja- lepak psihe”
“Realno sagledavam, realno očekujem”

„Ništa na zemlji nije tako bedno da ne pruži kadkad i po dobro jedno. Nit je išta dobro toliko da neće od prirode svoje ponekda da skreće …”
(Šekspir, “ Romeo i Julija “ )
Složićemo se da svaka stvar ima i lice i naličje. Svi znamo da ništa nije savršeno. A zašto onda tako često reagujemo kao da to nije istina? Iako smo svesni da sve ima svoju dobru i lošu stranu, često ne možemo da prihvatimo takav ishod, pa ćemo na stvari, ljude, a i sebe gledati kroz ružičaste naočare, idealizujući stvarnost ili pak, razočaravajući se sa prezirom i odbacivanjem kad se dogodi nešto što nam ne prija.
Kada na silu pokušamo da pojednostavimo stvari koje su kompleksne, tada naš doživljaj gubi ’boje.’ U takvim stanjima kažemo da smo „odlepili“. Ili smo odlepili od , na primer, zaljubljenosti, i vidimo osobu u koju smo zaljubljeni kao idealnu, ili odlepimo, u besu ili mržnji, videći u drugoj osobi „crnog đavola“, zlo. Velike promene raspoloženja i teška razočaranja samo su neke od posledica ovakvog načina sagledavanja.
Lepak psihe štiti nas od raznih vrsta „odlepljivanja“. To je sposobnost doživljavanja i prihvatanja druge osobe (ili sebe, nekog željenog cilja, posla, aktivnosti) kao celine.
VIŠE O OVOJ RADIONICI: https://psihoterapijaoli.com/2014/06/07/lepak-psihe/
Autori i voditelji:
Ivana Paunović i Ana Gvozdić, psiholozi, OLI psihoterapeuti i edukatori

Prijave i informacije:
Tel: 060 40 55 605 i 064 254 83 14
Mail: oliedukacije@gmail.com
Rad sprovodimo u malim grupama, prijave su u toku a broj mesta ograničen.

Dobro došli!

%d bloggers like this: