“Probudi se, pokreni se!”

178_950x534Iskustvena radionica:

“Probudi se, pokreni se!”

 Razvijanje sposobnosti inicijative u ljubavi i radu

„Ko hoda po utabanim stazama iza sebe neće ostaviti tragove“

Inicijativa je sposobnost da se otpočne, pokrene nešto samostalno, voljnost da se preuzme prvi korak, kao i odgovornost za to da se istraje u otpočetoj aktivnosti. Inicijativa je kad “prepoznam i uradim ono što mislim da treba da se uradi pre nego što to neko traži od mene”.

 Kada sposobnost inicijative nije u dovoljnoj meri razvijena javljaju se brojni izazovi. Osobi je teško da radi samostalno, previše se oslanja na druge, ne usuđuje se dovoljno da sama pokrene aktivnosti i sprovede nove ideje. U ljubavi se više oslanja na partnera, oseća averziju prema riziku. Izbegava da se ističe. Ponekad, pak, se problem ispoljava i kroz previše nametljivu inicijativu koja „guši” druge i usporava, ne samo njihov, već i lični razvoj. Sposobnost zrele incijative je retka , ali dostižna.

Kome je namenjena radionica?

Radionica je namenjena svima koji žele da rade na razvoju zrele inicijatve u oblasti ljubavi i rada; Onima koji žele da istraže unutrašnje rezervoare motivacije i nauče nove tehnike za dostizanje ciljeva.

Neke od teme koje ćemo otvoriti :

  • Šta i kako pokreće zrelu inicijativu u ljubavi i radu ?
  • Četiri psihoanalitičke psihologije- motivacija, organizacija ličnosti i inicijativa.
  • Postavljanje ciljeva.
  • Tehnike za razvoj i jačanje inicijative.
  • Liderstvo i hrabrost.
  • Uticaj vaspitanja na razvoj buduće inicijative.
  • „Ono što je moćnije od želje da se pobedi je hrabrost da se započne“

you

 

oli-metodRadionica “ Probudi se, pokreni se !“ je jedna u nizu sedam radionica ciklusa “ Sposobnost za ljubav i rad “ izvedenih iz teorijskog učenja OLI Integrativne psihodinamske psihoterapije.

*Radonice možete pratiti pojedinačno, ali i učeštvovati u celom ciklusu.

Do razvijene sposobnost za ljubav i rad dolazimo razvojem sedam osnovnih ljudskih sposobnosti, a svaka radionica pojedinačno se bavi po jednom sposobnošću  kroz razumevanje njenog značaja za razvoj kapaciteta za ljubav i rad.

Program sprovodimo kroz formu grupne iskustvene radionice. Ovaj pristup nam omogućava najefikasnije istraživanje životnih problema sa kojima se svi susreću, a koji onemogućavaju autentično funkcionisanje i čine nas manje zadovoljnim i produktivnim. Radionica „Probudi se, pokreni se! “ je iskustvenog tipa što znači da će učesnici, pored teorijskog izlaganja o ovoj temi, imati prilike i da, ukoliko to žele, podele svoja iskustva i dileme povezane sa ovom temom.

 

Autor i voditelj:

Ivana Paunović

OLI psihoterapeut i edukator

 

Prijave i informacije:

Tel: 060 40 55 605

Mail: oliedukacije@gmail.com

ivnpaunovic@yahoo.com

 

 

Dobro došli !

%d bloggers like this: