Kreativni pristup životu

Kreativni pristup zivotu.jpgPsihološko – glumački susret

“Kreativni pristup životu”

„Ko hoda po utabanim stazama iza sebe neće ostaviti tragove“

Kombinacija dve metode u cilju buđenja kreativnosti i življenja autentične ličnosti.

 Autentična ličnost spremna je da slobodno izražava sebe. Telo i glas su slobodni i integrisani, a emocije mogu da se izraze u svoj svojoj punoći. Gde počinje autentičnost, povećava se spektar načina da slobodno izrazimo sebe – naše uloge postaju svesnije, raznovrsnije i fleksibilnije,  možemo da budemo sve što poželimo, a ne ono što smo naučili ili nam je društveno nametnuto. Poigraćemo se sa ulogama koje živimo i sagledati ih kroz magiju dramske igre i psiholoških tehnika.

U svakodnevnom životu stalno igramo uloge u porodici, poslu i odnosima. Da bi razumeli svet koji nas okružuje i čiji smo deo, učimo kako da razumemo sebe i prepoznamo kočnice koje imamo u slobodnom ispoljavanju svog bića. Glumac po prirodi svog posla neprestano istražuje sebe i svet oko sebe. Uči kako da živi kreativni deo svoje ličnosti. Istražuje svoju autentičnost.

 Na psihološko- gumački susret dobrodošli su svi koji žele bliže da se povežu sa svojim punim potencijalima kroz razvoj autentične ličnosti.

Psihološko- dramski susret namenjen je svima koji kroz psihologiju i glumu žele da istraže rezervoare svoje kreativnosti zarad razvoja inicijative u ljubavi i radu. Onima koji žele da nauče psihološke i dramske tehnike pomoću kojih mogu konstuktivnije i kreativnije da dostižu svoje ciljeve.

Psihološki temi pristupamo koristeći OLI integrativni psihodinamski metod.

-Kreativni pristup životu-

 Zašto ova tema ?

Autentična ličnost je deo vas koji nije definisan vašim poslom, funkcijom ili ulogom. To je mešavina svih vaših talenata, veština, sposobnosti, interesovanja, darova, spoznaja i mudrosti. To je baza vaše ličnosti koje trebate biti svesni da biste ostvarili zadovoljstvo u životu.

Ono kako danas živite, što vam se sviđa i ne sviđa , rezultat je ključnih događaja koje ste preživeli kao i vaše razumevanje, interpretacija tih događaja. Ta slika sebe uključuje i puno pogrešnih informacija koje ste na tom putu primali i stvarali,  a koja vas sputava da verujete u sebe i uživate u životu. Kakve god bile vaše okolnosti nikad ne dozvolite da razlozi zbog kojih niste uspevali u nekim oblastima života preraste u izgovore.

Živeći život u skladu sa očekivanjima drugih u koje često i sami poverujemo da “tako treba i mora” opasno je stanje za nas koje oduzima životnu energiju. Sprečava nas da kreativno pristupimo sebi i životu.

Biti ili ne biti- autentičan.

Živimo život nedostojan našoj autentičnosti onda kada se javlja osećaj praznine koji se popunjama raznim utehama. Bavimo se preterano drugima, poslom, hranom, pićem;  gubimo vreme na ljude i stvari što nam donosi više štete no koristi. Tako se popunjava rupa koja je nastala gubitkom autentične ličnosti- izdaja suštinskog sebe.

Kada kroz život plovite sa svojom autentičnom ličnosti energija se oslobađa , brži ste i efikasniji u kretanju ka svojim ciljevima koji donose nagradu-suštinsko zadovoljstvo.

Vredi se pozabaviti otkrivanjem i afirmacijom sopstvene autentične ličnosti.

Na našem susretu, psihologija i gluma, priroda , radna i spontana atmosfera pomoćiće na tom putu, ali ne očekujte da je to lak posao. Prepreke nisu nastale sličajno i brzo tako i rad na njihovom otklanjanju zahteva ulaganje pažnje i emocija.

Pomoć na putu- teme koje otvaramo:

– Kreativnost i spontanost kao rezervoar proaktivnosti.

– Otvaranje kapaciteta za radost.

– Celoviti kontakt sa sobom: emocije, um, telo i ponašanje.

– Tehnike za razvoj i jačanje inicijative.

5

Način rada:

– Susret “Kreativni pristup životu” obuhvata grupni rad, razmenu, tehnike i teorije dve metode: glume i psihologije. Ovim pristupom možemo najefikasnije istražiti životne izazove sa kojima se svi susreću, a koji onemogućavaju autentično funkcionisanje i čine nas manje zadovoljnim i produktivnim.

ffb86a03e9ebef1877b54207d49b623359282817– –Svi učesnici programa dobijaju propratni materijal povezan sa temom, prezentaciju i tekstualni materijal kao i potvrdu o satima ličnog rada za edukacije iz life coachinga, psihološkog savetovanja i psihoterapije.
Vikend susret  nosi 8 časova ličnog iskustvenog rada.Vikend susret  nosi 8 časova ličnog iskustvenog rada i 6 časova edukacije.

–  Radionice, gradeći celinu odvijaju se dvokratno. Prepodne i popodne u trajanju od po tri sata ( osam časova rada ) subota i nedelja.

Crna Gora- Ada Bojana

Susrećemo se za vikend subota i nedelja 1. i 2. 9. 2018 god.

–  Radionice, gradeći celinu odvijaju se dvokratno. Prepodne i popodne u trajanju od po tri sata  subota i nedelja  i petak sa uvodnim grupnim radom.

 

Subota: Psihologija: od 11h do 14h     Gluma: od 18h do 21h.

Nedelja: Gluma: od 11h do 14 h   Psihologija : 17h do 20 h .

Cena po danu je 50 eura. Ukupna cena za kompletan program je 100 eura. Dolaskom u paru ostvarujete popust.

Autori i voditelji

Draginja Mileusnić, akademska glumica            Ivana Paunović, OLI psihoterapeut i edukator.

 

Prijave i informacije:

ZA CRNU GORU: 067/ 380-612

bojanam28@gmail.com
Srbija:

Tel: 063 7506609

Mail: kreativnipristupzivotu@gmail.com

Web: www.psihoterapijaoli.com www.ivanapaunovic.com

FB: Gluma za odrasle/ Psihološki svet/ OLI psihološko edukativni centar

Rad sprovoimo u malim grupama, prijave traju do popunjavanja mesta!

Dobro došli !

O predavačima:

Psihologija:

Ivana Paunović je diplomirani psiholog , psihoterapeut i edukator . Edukator je O.L.I. Integrativnog psihodinamskog metoda u oblasti savetovanja, psihoterapije i life i poslovnog koučinga.

Kreira i vodi brojne treninge, radionice, predavanja i seminare iz oblasti psihologije i psihoterapije, na teme ličnog razvoja, komunikacije, liderstva,“kontraveština”,  sposobnosti za ljubav i rad, psihologije uspeha i td.

Predstavnik je Udruženja za psihoterapiju savetovanje i koučing Srbije pri Evropskoj asocijaciji za savetovanje.

Član: EMCC-Sr. Evropski Savet za Koučing i Mentrostvo Srbija, EMCC-Serbia, Centar za Integrativnu Psihodinamski Psihoterapiju, Savetovanje i Coaching.

Jedna je od moderatora i realizatora seminara ličnog razvoja, namenjenih prosvetnim radnicima, akreditovanih od strane Ministarstva prosvete Republike Srbije. 

Autorka brojnih tekstova za psihološke dodatke štampanih medija.

Učestvovala je u projektima i istraživanjima na institutu za psihijatriju u Novom Sadu ,Beogradu, Domu za nezbrinuti decu sa posebnim potrebama, Sremčica, Institutu za bolesti zavisnosti, Drajzerova, Beograd, kao i Institutu za bolesti zavisnosti, Gornjačka , Beograd i dr. Učesnik UNICEF projekta- psihološka pomoć za decu i porodice. 

Psihoterapijski, koučing i savetodavni rad sprovodi sa odraslima, parovima, decom, adolescentima i grupama.

www.ivanapaunovic.com

 

Gluma:

Draginja Mileusnić je diplomirana glumica. Usavršavala se na The Lee strasberg Theatre and Film Institute u New York-u. Završila je Master studije Teorije dramskih umetnosti i medija, radom koji se bavi uticajem Telesne psihoterapije na glumačku pedagogiju. Pored pomenutih stvari, bavi se Tehnikom glume Mihaila Čehova, ali i vežbama Jiržija Grotovskog, Pet ritmova – Gabrijel Rot i mnogim drugim metodama za rad na telu, glasu i emocijama.

Više od četiri godine vodi školu glume Gluma za odrasle u Ustanovi kulture Parobrod. Program koji predaje namenjen je svima onima koji žele da se kreativno razvijaju i dolaze u kontakt sa svojim „unutrašnjim“ svetom kroz glumačke tehnike.

Snimila je nekoliko televizijskih serija, kratkih i dugometražnih filmova, od kojih se izdvajaju : „Na mlečnom putu“ (E. Kusturica), „Psi umiru sami“ (N.Petrovića), „Mansarda“ RTS, „Znakopis“ RTS, „Zvezdara“ RTV Pink, „Parallel Lives“ MTV. Igrala je u predstavama Narodnog pozorišta u Beogradu, Malog pozorišta „Duško Radović“, Kraljevačkog pozorišta, za festival Belef, kao i u nekoliko nezavisnih produkcija.

 

 

This slideshow requires JavaScript.

%d bloggers like this: